Kartoffelschmidt.dk

Du er her:   Hjem > Haven. > Opskrifter. > Sådan behandler du æg.

Sådan behandler du æg.

Æg er jo et af naturens små vidundre og fortjener at blive behandlet rigtigt.

Når du køber æg kigger du naturligvis ned i bakken og tjekker at alle æg er hele.

Kig også uden på bakken og tjek øko mærket.

 

Når du kommer hjem med dine æg kigger du igen med i bakken og tjekker at alle æggene vender med den "fede" ende op.
Sæt bakken i køleskabet, når du ved at æggene vender rigtigt.

Det forlænger "friskheden" på dit æg og når du koger dem vil de ikke revne.

Kunsten at koge et æg.

Nu kan jeg godt lidt de store øko æg kaldet "morgen æg" og dem bruger jeg her.

Bring vand i kog i en gryde der passer til opgaven.

Ægget der har stået "rigtigt" i bakken i mindst 12 timer prikkes med en autoriseret ægge prikker, en nål eller en spids kniv i den "fede" ende.

I det buldrene kogevand lægger du ægget i med en spise ske så den fede ende vender op. Hold ægget med sken i bare et sekundt, så luften i ægget bliver presset ud af det lille hul du har lavet i ægget.

Kog i 5 minutter, skyl i koldt vand og server med det samme, så har du fast hvide og flydende blomme. Sådan kan jeg lide mit æg.

 

Sidste nye fra lægevidenskaben er at vi åbenbart kan spise masser af æg uden at forhøje vores kosterol tal. Heldigt :-)

 

 

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login