Kartoffelschmidt.dk

Du er her:   Hjem > Haven. > Opskrifter. > Hjemmerørt Mayo.

Hjemmerørt Mayo.

Den nemme.

Blommen fra et æg piskes lyst og står et øjeblik i skålen.

1 stor teske sennep piskes i ægget sammen med lidt salt.

250 ml vindrue kerne olie måles op.

Pisk olien i ægget lidt efter lidt.

Massen skal med det samme blive sej og forblive sej imens man lidt efter lidt pisker mere olie i.

Når olien er pisket i, tilsættes 1 spiseske citron og 1 spiseske krydder eddike.

 

Hvis.......

Massen bliver tynd i begyndelsen har du hældt olien for hurtigt i.

Du starter du forfra med en ny blomme, sennep og salt, men du kan genbruge den mislykkede masse og kan lave dobbelt portion. Et æg kan opsuge 250ml olie.

Begynder massen at skille mens du pisker, kan du tilsætte citronen og eddike så samler massen sig igen.

 

Put mayonnaise i små plast poser, så du kan presse den ud af et lille hul du klipper i et hjørne.

 

Gem ikke for lang tid, hvis du bruger rå æg fra bakken.

 

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login