Kartoffelschmidt.dk

Du er her:   Hjem > Haven. > Opskrifter. > Gitte-U Lavendel småkager.

Gitte-U Lavendel småkager.

 

Min gode nabos datter har bagt disse fantastiske lavendel småkager.

----

Kagerne laves således:

Min. 1 døgn før man skal bage kagerne laver man lavendelsukkeret
således: 2 dl. sukker blandes med 2 - 2,5 spsk. TØRRET lavendelblomst.
Jeg har selv prøvet at lave det af lavendel fra haven, og det er helt
fint, husk, at det skal tørres inden, det blandes med sukkeret. Men
man kan også købe tørret lavendelblomst i helsekostbutikker.

På bagedagen:

Der skal bruges:

125 g smør
2 dl lavendelsukker
3 dl mel
1 tsk. vanillesukker
100 g smuttede groft hakkede mandler (valnødder kan også bruges)
1 knivspids salt

Sådan gør man:

1) Ælt alle ingredienserne sammen

2) Tril dejen til små kugler ca. 3 cm i diameter og sæt kuglerne på en
bageplade med bagepapir. Jeg har været ude for, at dejen ikke kan
trilles, men må trykkes sammen, det går også fint.

3) Tryk kuglerne let, så de bliver flade, læg evt. et stykke
smørrebrøds- eller bagepapir mellem hånd og kugle.

4) Bag dem ved 175 grader C i ca. 12 minutter, pas på de må ikke blive
for mørke
for lavendelen bliver let bitter, hellere for lyse end for mørke.

5) Kagerne skal stadig være bløde, når de tages ud. De køles af og
opbevares i kagedåser, hvis man altså ikke når at spise dem inden.

Der kan evt. drysses lavendelblomst over kagerne inden bagning, det
giver naturligvis en stærkere lavendelsmag, men det kan jeg faktisk
godt li'.


Go' fornøjelse med småkagerne.

Knus til dig fra

Gitte

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login