Kartoffelschmidt.dk

Du er her:   Hjem > Haven. > Opskrifter. > Floyd, kanin/kylling.

Floyd, kanin/kylling.

 
For mange år siden var en af de første TV kokke jeg husker en sjov fætter der hed Floyd.
Han rejste verden rundt og lavede variationer af lokale retter og samtidigt nød de lokale vine.
Piv stiv var han som regel sidst på udsendelsen, grinende med en tør Engelsk humor.
 
Jeg husker især en udsendelse hvor han var i Spanien, Andalusien hvor han lavede en kanin ret, som jeg transmogriffede til kylling i mangel på kaniner :-)
 
I en stor gryde svitser du et helt hvidløg i god Oliven olie.
Så blanker du et par små fint hakkede løg (pr. mand ) og tilsætter en halv ds tomat eller tilsvarende hjemme flået pr. mand. Du kan tilætte orgegano eller balilikum hvis du har lyst til det. Salt og peber.
Det står i gryde og simre den tid det tager at lave resten af retten færdig.
 
I en stor stege gryde varmer du god olie og hvidløg til du kan dufte løget.
 
Steg let baon, stærk sorisso pølse og skinke, og tag det op og læg til side.
 
Tilsæt hvidløg og steg kyllinge stykker i olien til de er gennemstegt.
 
Tag kyllinge stykkerne op og læg dem til side.
 
Blancer røde pebre der er skåret i både, tag dem op og læg til side.
 
Hæld løg/tomat massen i stege gryden. Læg kyllingen stykkeren oven på, tilsæt bacon, pølse og skinke.
 
Dekorer med de blancerede peberfrugter og smid en håndfuld persille oven på.
 
( Når retten er færdig har du brugt mellem 3 og 4 hele hvidløg )
 
 
 
 
 Retten serveres med godt landbrød og kraftig vin.
 
 

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login