Kartoffelschmidt.dk

Du er her:   Hjem > Haven. > Opskrifter. > OSTEGRATINEREDE KARTOFLER:

OSTEGRATINEREDE KARTOFLER:

400 G. SKRÆLLEDE KARTOFLER

1 DL. PISKEFLØDE

2 DL. MÆLK

¼ REVET LØG

1 KRYDDERNILLIKE

¼ LAURBÆRBLAD

1 KNIPS TIMIAN

2 STRØGNE SPSK. MEL

20 GR. PARMESANOST ELLER MERE

HVIS MAN KAN LIDE DET

3 KVISTE PERSILLE, SKYLLET OG HAKKET

 

 

  1. KARTOFLERNE KOGES HELE I FLØDE OG MÆLK MED ALLE KRYDDERIERNE

I CA. 20 MIN.,MEN DE MÅ FAKTISK IKKE KOGE HELT MØRE.

DE AFKØLES OG SKÆRES I IKKE FOR TYNDE SKIVER-

GEM MÆLKEBLANDINGEN.

LÆGGES I ET SMURT GRATINFAD LET ADSKILT OG PÅ SKRÅ-

 

2. SAUCEN.

TAG 4 SPSK. AF DEN KOLDE MÆLKEBLANDING OG RØR SAMMEN MED MELET

RESTEN AF BLANDINGEN BRINGES I KOG

OG JÆVNES

KOG GODT IGENNEM VED SVAG VARME

OG SIGT SAUCEN

DEN SMAGES TIL MED PARMESANOSTEN OG SALT OG PEBER

 

  1. BAGNINGEN:

 

DET ER BEDST AT HÆLDE SAUCEN OVER KATOFLERNE, MENS DEN ER VARM,

DEN KAN SÅ BAGES MED DET SAMME ELLER GEMMES TIL GÆSTERNE ANKOMMER.

200 GRADER I CA. 20 MIN. TIL OVERFLADEN ER SMUK GYLDEN.

DRYSSES MED PERSILLE.

 

TIP.

SKRÆLLEDE MAJROER AF DE SMÅSLAGS KOGES MED

OG LÆGGES SOM SKIVER MELLEM KARTOFLERNE EVT.

MELLEM HVER TREDJE.

BITTE SMÅ TERNINGER AF ANSJOSER KAN TILSÆTTES SAUCEN TIL SIDST.

 

 

RIGTIG GOD FORNØJELSE

 

TOMMY DEN MADGLADE

 

 

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login