Kartoffelschmidt.dk

Du er her:   Hjem > Haven. > Opskrifter. > Hyttens TOM YOM suppe.

Hyttens TOM YOM suppe.

Til 4 -6 personer skal du bruge:

Ca. en liter god klar grundsuppe af kylling, godt krydret med ingefær og chilli.
Mellem store eller store rejer. (hhv. 6- 4 stk. pr. person)
Store hvide Champinion i skiver. Børset rene, LAD VÆRE MED AT SKYLLE!
En lille rød frisk chill i skiver uden kerner.
En ingefær klump på størrelse som et æg.
(Skrælles og snittes i tynde skiver.)
Et par strå af Citron græs/forårs løg i lange skiver.
Bredbladet persille.

Suppen varmes i en høj slank gryde til den begynder at boble.

Rejerne droppes i sammen med ingefær og chilli.
Vent til  suppen går i kog. Vent to min. før champinion og grønt tilsættes. 

Efter 1-2 minutter kogning tilsættes lidt salt efter smag.

Efter uderligere 1 minut tilsættes persillen og der slukkes for suppen.

Når rejerne er i suppen må de ikke koge mere end 6-7 min ellers bliver de seje. Hvis du bruger forkogte kun 3-4 minutter.

Det er ikke nødvendigt at servere brød, men vi er jo mange kan der godt lide hvidt brød til suppe.

TOM Yom suppen serveres bedst i en rigtig asiatisk suppe tallerken med brede porcelæns skeer.

Suppen er stærk så hold lindrene læskedrikke inden for rækkevidde.

:-)

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login