Mine favorit sild er stegte sild i lage.
Især ved jule tid kan jeg næsten ikke forestille mig et jule bord uden.
Denne jul ( 2014 ) tog jeg så et lille kursus i stegte sild hos hende.
Fisken skal være frisk eller næsten optøet fra købmanden.
Vend silde fileterne i rugmel, salt og peber.
Rigeligt smør og olie varmes i en pande.
Når panden er god varm, steges sildene på begge sider.
De stegte sild deles på midten og lægges i et fad der er dybt nok til at lagen også kan være der.
Lidt vand i en gryde, krydder eddike, alm. eddike, sukker (mere end du tror) og et par peberkorn, lauerbærbladene.
Bringes til et hurtigt opkog, smages til mere mere sukker og hældes over de stegte sild.
Et rødløg deles, snittes fint og lægges over silden.
Tildæk med folie og køl hurtigt ned.
Dagen efter er de stegte sild klar, de holder længe i køleskab.